keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Vmäinen työ heti aamulla



Eniten rasittavat tekemättömät työt. Varsinkin, jos ne ovat epämiellyttäviä. Ei hirveästi auta vaikka ne on kirjannut to do-listalle kun tietää, että toimeen on jossain vaiheessa ryhdyttävä.

Ensimmäinen helpotuksen hetki tulee siinä vaiheessa, kun pystyy kalenteristaan varaamaan riittävän ajan töiden tekemiselle.

Itselleni epämiellyttävimpien töiden joukon muodostavat hallinnolliset rutiinit, jotka kuitenkin
on pakko tehdä itse. Haaveilen joskus vanhoista hyvistä ajoista, kun oli assistenttia, sihteeriä, talousjohtajaa jne. apuna asioita tekemässä. Silloin pystyi keskittymään johtamiseen. Hyvää siinä oli, että saattoi pysyä mukavuusalueellaan. Huonoa oli se, että jalat olivat irti maasta ja kuva omasta osamisesta sitä myöten hieman epärealistinen.

Vanhojen aikojen kaihoisa muistelu kuitenkin loppuu välittämästi, kun palauttelee mieleensä kaiken korporaatio-touhun, raportointihelvetin, kvarttaalit, politikoinnin, ylitiukat aikataulut, alkoholiongelmaisen esimiehen töppäilyt jne.

Eilen päätin, että tämän aamun varaan rästissä olleille hallintotöille. Aamulla keräsin heti postipinot pöydälle, sortteerasin ne, erotin kiireelliset kiireettömistä, tärkeät vähemmän tärkeistä. Aikaa meni vajaat pari tuntia. Sen jälkeen oli hyvä olla. Oli jälleen kartalla hyvässä ja pahassa, mutta kartalla kuitenkin.

Ohje on siis seuraava:
1.  varaa sopiva aamuaika kalenterista rästitöiden tekemiselle
2.  varaa aikaa riittävästi
3.  päätä, että keskityt vain ja ainoastaan päättämiisi asioihin
4.  mene töihin aikaisin positiivisena ja määrätietoisena
5.  käy asioiden kimppuun heti ja hoida ne niin pitkälle kuin on järkevää.

Nauti työsi tuloksista hetki ennen kuin siirryt muihin asioihin.

Miten näistä saa kalat irti?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti