keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Paljonko mahtuu päivään



Jokainen aloittamamme tehtävä vaati alkuun mieliin palauttamista, valmistelua ja suunnittelua. Jos katkos tulee tämän ns. henkisen asetteluajan aikana, emme saa mitään aikaan. Joskus myöhemmin sitten taas asiaan palaamme ja rupeamme mieliin palauttamaan.

Pahimmillaan päivä valuu työtulosten näkökulmasta hukkaan. Olemme sähläämisloukussa ehkä omasta syystä tai jatkuvien ulkoisten keskeytysten takia.

Parasta on tehdä asiat yksi kerrallaan valmiiksi. Harvoin se onnistuu, mutta kannattaa yrittää. Suunnittelu ja työtehtävien priorisointi auttavat.

S-käyrä kuvaa työn tuloksen ja siihen käytetyn ajan suhdetta. Jos tehdään edellä kuvatulla tavalla liian vähän, ei saada mitään aikaan. Liikaa ei kannata ruveta hifistelemään, koska jossain vaiheessa alkaa päteä taloustieteestä tuttu alenevien rajahyötyjen laki.

Työmme ovat erilaisia. Suunnittelijalla päivään saisi mahtua vain yhden asian tekemistä. Asiakaspalvelijalla
työ koostuu lyhyistä pätkistä. Kannattaa pohtia mikä on omassa työssä järjellinen määrä erilaisia päivittäisiä tehtäviä. Kannattaa myös miettiä, miten vaikutamme muiden ihmisten työhön. Pidetään varamme, että emme itse ole se häiriötekijä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti