maanantai 7. heinäkuuta 2014

Digipaasto ja addiktiot



Paasto on sitä, että välillä ei syö. Syöt kuitenkin paljon usempina päivinä kuin paastoat.

Jos sinulla on ruoka-addiktio eli syöt jatkuvasti liikaa, mässäilet, herkuttelet, käyt salaa jääkaapilla, valehtelet syömäsi ruuan ja muun hyvän määrän jne. ei sinua paasto auta. Pitää muuttaa elämäntavat, löytää kestävä pohja. Ruokaa pitää oppia syömään monipuolisesti ja kulutukseen nähden riittävän vähän. Laihduttaminenkaan ei auta, jollei kykene pitämään pitää kiinni saavutetusta painosta. Ainoastaan perusteellinen elämäntapojen muutos siis auttaa.

Sama koskee liiallista digivempaimien käyttöä - digiaddiktiota. Nettikeskustelussa törmäsin 1 + 6 -ohjeeseen: pidä viikossa yksi digivapaa päivä.

Tulee mieleen 2 + 5 -dietti: syö viikossa kahtena päivänä ainostaan 500 kilokalorin verran eli neljäsosa normaalista päiväannoksesta. Kaksi plus viisi -dietti toimii, jos viitenä päivänä syö normaalisti. Se ei anna vapautta mässätä mielin määrin.

Yksi plus kuusi -digipaasto ei anna sinulle lupaa olla kuusi päivää addiktoituneena vempaimeesi ja haahuilla poissaolevana lapsiltasi, puolisoltasi, ystäviltäsi.

Suosittelen oman elämänhallinnan pohtimista hieman syvällisemmin. Kuka minua ohjaa, kuka päättää mihin aikani käytän, käynkö ylikierroksilla seuraten taukoamatonta ja merkityksetöntä impulssitulvaa, osaanko pysähtyä ja keskittyä johonkin tosissaan.

Pysähdy siis hetkeksi. Päätä mihin ja miten haluat aikasi käyttää. Tunnista itsellesi  oikeasti tärkeät asiat. Keskity niihin ja ole läsnä tekemisessäsi ja läheisillesi.

Kun mikään ei riitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti