torstai 16. lokakuuta 2014

CityZEN Camp



Pitkään on ollut mielessä tuottaa perinteiseen työpäivään sidottuun koulutusformaattiin verrattuna jotain ihan uutta. Tänään sellaista laiton myyntiin. Tämmöistä ei ole vielä ikinä Ajantiedon puitteissa tehty.

Kokoonnumme ensi tammikuussa 22 tunniksi rentoutumaan ja keskustelemaan viisaan ajanhallinnan mahdollisuuksista, hyvästä elämästä sekä toiminnallisesta viisaudesta työssä ja vapaalla. Annamme osallistujille mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi, saada uutta virtaa ja avartaa ajatuksiaan.

Pääsen leirillä soveltamaan useita minulle mieleisä kokemuksia ja taitoja. Teemme yhdessä hyvää ruokaa sesongin villeistä raaka-aineista. Nautimme illallista, keskustelemme ja teemme asioita ZEN-asenteella. Sitten lähdemme kotia ja viikonloppua kohden levollisina ja hyvillä mielin.

Mutta se ZEN. Ritva meiltä jo esitti huolensa, että liittyykö se johonkin uskonnolliseen.
EI liity meidän leirillä mitenkään.

Itämaiseen, monenkirjavaan ZEN perinteeseen, joka siis on osa budhalaisuutta kuuluu erilaisia
istumamietiskely- ja hengitysharjoituksia. Niissä keskitytään parhaillaan tehtävään asiaan, esimerkiksi kävelyyn tai muuhun arkiseen toimintaan. Kovasti nyt muodissa oleva Mindfulness perustuu amerikkalaisen lääketieteen professorin Jon Kabet-Sinnin oivalluksiin ja havaintoihin siitä, että läsnäolevalla mielellä on positiivisia vaikutuksia ihmiseen.

Monet harjoitteet ovat kuitenkin sidoksissa historiaan ja meille vieraisiin kulttuureihin.
Emme edes kykene tunnistamaan omasta kultturistamme asioita, joiden vaikutus meihin on samanlainen. Niitä kuitenkin on vaikka kuinka paljon. Ei tarvitse istua jalat ristissä, jos se ei tunnu mukavalta. Tietoisuustaitoja, myönteistä läsnäoloa, voidaan harjoittaa 100% suomalaisittain vaikka saunan lauteilla ja saunan jälkeen, luonnossa liikkuen, ihmisten kanssa keskustellen ja hyvää ruokaa laittaen ja nauttien.

Siitä CityZEN camp:issämme on kyse: tervejärkistä yhdessä tekemistä, asioiden pohtimista ja lepoa - hyvillä mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti