torstai 19. kesäkuuta 2014

Näin tullaan aikamestariksi



Me kouluttajat olemme huippuosaajia, innostavia ja positiivisia. Erot syntyvät kokemuksen kautta. Joidenkin kokemus on laaja-alaista, osia, niiden vuorovaikutuksia ja kokonaisuuksia ymmärtävää, elämänkokemukseen perustuvaa. Toisten kokemus on syvää ja kapea-alaista, yhteen totuuteen kerrallaan keskittyvää. Jos sinulla on käytössä yksi työkalu, käytät todennäköisesti sitä.

Ajattelin nimittää itseni aikamestariksi, koska lienen Suomen osaavin, laaja-alaisin ja vakuuttavin
ajanhallinnan kouluttaja. Sanoohan sen jo koulutukseni nimikin: Viisas ajanhallinta. Ei mikä tahansa ole viisasta. Itse asiassa viisaus on kaukana lukemattomien ihmisten ajankäytöstä.
Keskimäärin 60% työajastamme kuluu muuhun kuin pitäisi. Tilanteen korjaamiseen tarvitaan
siis aikamestarin viisautta.

Aikamestariksi tullaan yli 30 vuoden työkokemuksen ja itsensä jatkuvan kehittämisen avulla.
Matkan varrelle mahtuu yritysten ja liiketoimintojen kehittämistä ja johtamista, globaaleja jättiyrityksiä ja pieniä start uppeja. Töitä ympäri maailmaa kymmenissä maissa ja kulttuureissa. Opettavaisia onnistumisia, vielä opettavaisempia epäonnistumisia ja kaikkein opettavaisimpia kriisitilanteita. Tältä pohjalta pystyy ymmärtämään erilaisten organsiaatioiden toimintaa, kestävän muutoksen aikaansaamista sekä ihmisten motivaation lähteitä ja jaksamisen rajoja.

Olen opetellut omassa elämässäni viisaan ajanhallinnan toimintatapoja - kokonaisuuden näkemistä ja kohtuullisia elämäntapoja. Ne ovat auttaneet selviytymään vaikeidenkin vaiheiden läpi.

Jaan aikaani tietoisesti eri asioille. Nukun riittävästi. Työ ja vapaa-aika ovat dynaamisessa tasapainossa – välillä vähän enemmän työtä ja sitten taas vapaata. Olen terve 55-vuotias.
Ihmissuhteet ovat hyvät. Mitään oleellista ei ole jäänyt sanomatta. Sen puolesta voi henki vaikka heti lähteä. Nautin hyvää ja monipuiolista ruokaa. Alkoholia kulutan kohtuullisesti. Minulla on kolme ihanaa lasta ja maailman rakkain vaimo. Vanhemmat ovat ikäänsä nähden hyvissä voimissa.
En urheile, mutta liikun – mieluiten luonnossa. Metsästän, kalastan ja teen villiä ruokaa.

Nyt Juhannuksen viettoon!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti