tiistai 30. kesäkuuta 2015

Keskellä kesää kannattaa pysähtyä


Kalenterivuosi alkaa tammikuun alussa. Työvuoden kannalta luontevampi aloituspäivä olisi kuitenkin elokuun alku, tai mikä ensimmäinen kesäloman jälkeinen päivä sattuukaan olemaan. Ajatus sisältää oletuksen, että kesälomaa on ja se pidetään.


Tasan vuosi sitten pohdin keskikesän viisasta ajanhallintaa tässä blogissa.

Pääkohtia silloin olivat loman rauhoittaminen ja pysähtyminen. Työssä olijoille tarjoilin muutamia vinkkejä sen ajan käyttöön, jolloin suurin osa muista on lomalla. Ainakin yhden vuoden ovat ohjeet aikaa kestäneet.

Juuri tämä hetki vuodesta sopii hyvin työn ja elämän pohtimiseen. 

Mitä tuli opittua kuluneen työvuoden aikana? Sainko haluamiani asioita tehtyä riittävästi? Sainko aikaan tavoittelemiani muutoksia? Olenko tyytyväinen elämääni juuri nyt?

Katsetta voi siirtää myös tulevaan. Haluanko jatkaa nykyisessä työssäni ensi vuoden kesään saakka? Mitä muutoksia on odotettavissa? Miten haluan uudistua seuraavan vuoden aikana? Mitä uutta haluan oppia? Mitä haluan muuttaa elämässäni?

Pohdi mainitut asiat läpi juuri nyt. Kirjoita ajatuksesi muistiin. Nauti sen jälkeen lomasta. Älä mieti loman aikana työasioita ollenkaan. Alitajuntasi niitä kuitenkin tietämättäsi käsittelee.

Palaa muistiinpanoihisi vasta viimeisenä lomapäivänä tai ensimmäisenä työpäivänä. 

Ovatko ajatukset kesän aikana kypsyneet? Mikä tuntuu edelleen tärkeältä? Päätä nyt kolme asiaa, jotka haluat seuraavan työvuoden aikana saada aikaan.

Vinkki: oppimisesta kannattaa innostua. Itsensä kehittäminen on tunnetusti yksi parhaita tapoja lisätä tyytyväisyyttä elämäänsä. Innostunut oppija on pitkäjänteinen ja määrätietoinen. Hänelle oppiminen on nautinto.

Suomenlinnan päivänkakkaroita toissapäivältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti