perjantai 25. huhtikuuta 2014

Aikavinkkejä



Mikäli haluamme tavata toisemme, milloin sinulla on ensimmäinen vapaa aika kalenterissa? Kuinka paljon ensi viikon työajastasi on jo täytetty? Entä ensi kuussa, kolmen kuukauden, kuuden kuukauden tai vuoden päästä? Onko tilanne pitkällä aikavälillä kestävällä pohjalla? Kalenterin täyttöasteen tulisi olla enimmillään seuraavalla viikolla 80%, kuukauden päästä 60%, kolmen kuukauden päästä 40% ja puolen vuoden 
päästä 30%.

Päätät itse, millä periaatteella ohjaat aikasi käyttöä. Asioiden hoitaminen tulojärjestyksessä on todennäköisesti tehottomin tapa. Tehtävät kannattaa luokitella kiireellisyyden ja tärkeyden näkökulmista. 
Ota työlistalle kulloinkin vain ne tehtävät, jotka oikeasti pystyt valitsemassasi ajassa tekemään.

Työaika on hyvä jakaa kahteen osaan. Toisesta osasta päätät yksin ja toisen osan käytöstä voivat päättää työkaverisi ja sihteerisi. Tärkeää on miettiä näiden realistista suhdetta. Muiden ohjattavaksi ei saa antaa yli 
80 % - olitpa kuka tahansa. Muista merkitä kalenteriin myös omia suunnittelu-, järjestely- ja päänselvittelypäiviä. Ne ovat luovuutesi ja uusien ideoiden kannalta välttämättömiä.

Kuinka paljon ajastasi menee kiireelliseen sälään? Kuinka paljon tärkeisiin asioihin, joiden työstämiseen sinulla on vielä reilusti aikaa? Oletan, että edellä mainittuihin menee yhteensä 70% ajasta. Miten se jakautuu molempien kesken? Hyvä tavoite on 10/60 – suhde sälän ja tärkeän välillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti